mars 14, 2024

Årsmøte og 50 årsjubileum

Tirsdag og onsdag forrige uke gjennomførte Ekofisk-Komiteen sitt årsmøte. Tirsdagskveld var det duket for storfest og markering av Ekofisk-Komiteens 50 første år.

Over 60 tillitsvalgte i Ekofisk-Komiteen og nesten 30 innbydde gjester gjennomførte forrige uke årsmøte og jubileumsfeiring på Quality Airport Hotel Stavanger.

I tillegg til ordinære årsmøtesaker var årsmøtet preget av 50 årsmarkeringen og seieren i kampen for tariffavtale for SLB personellet om bord på Island Captain som utfører syrestimuleringsjobber for ConocoPhillips på Ekofiskfeltet.

Både LO leder, Peggy Hessen Følsvik, og IE&FLT leder, Frode Alfheim, takket Ekofisk-Komiteen for full støtte i saken gjennom hele saken og ikke minst for innsatsen som ble lagt ned for å mobilisere til sympatistreik. Dere var klar og det presset fram løsningen var budskapet fra talerstolen. De kom også med skarp kritikk av oljeselskapene, Offshore Norge og en samle olje- og gassbransje som lot det gå 11 måneder før en løsning kom på plass.

Blant gjestene var æresmedlem, tidligere forbundsledere, forbundsledelse, fagforeningsledere i samarbeidsklubber og representanter for fagforeningene i de andre bransjene som er organisert i IE&FLT.

Festen om kvelden ble ledet av toastmaster Håvard Sand, det ble vist jubileumsfilm, holdt flotte taler fra gjester og overrekt mange gaver og lykkeønskninger.

Nå er det tilbake til hverdagen og jobbe utrettelig videre med å oppfylle årsmøtets mange vedtak og sikre gode lønns- og arbeidsvilkår for våre medlemmer.

 

Enstemmig offentlig uttalelse fra årsmøte:

NORSK LOV OG NORSKE TARIFFAVTALER PÅ NORSK SOKKEL!

Alle selskaper som har aktiviteter i Norge, dette inkluderer aktivitet på norsk sokkel, må respektere de ansattes rett til å organisere seg i en norsk fagforening.

Alt arbeid skal utføres med norske lønns- og arbeidsvilkår.

Arbeidsmiljøloven må gjøres gjeldende for all aktivitet i Norge.

 

Mediadekning og omtale av årsmøtet og 50 årsfeiringen i media:

NRK Rogaland 19:45 tirsdag 5. mars 

NRK Rogaland 22:55 tirsdag 5. mars

IndustriEnergi.no – Vi skal aldri ta norske lønns- og arbeidsvilkår for gitt

Frifagbevegelse.no – LO-lederen går kraftig ut mot oljeselskaper: – De sviktet

Aftenbladet.no – LO-Peggy hudflettet tause oljeselskaper

 

Bildegalleri fra årsmøte og jubileumsfest:

Bilder er tatt av Ekofisk-Komiteen og Atle Espen Helgesen

Siste saker