februar 20, 2020

Fanemarkering mot North Connect

Mandag 9. mars blir det fanemarkering mot North Connect foran Stortinget i Oslo. Styret i Ekofisk-Komiteen vil delta med fanen vår og vi oppfordrer medlemmer som har anledning til å delta og stille seg bak vår fane.

LO kongressen og de fleste politiske partier har gått imot konsesjon og bygging av den store North Connect utenlandskabelen fra Sima i Hardanger til Peterhead i Skottland. Den reelle frykten er at ytterligere bygging av utenlandskabler vil øke strømprisen for blant annet norske kommuner, sjukehus, forbrukere og norsk kraftintensiv industri. Økte strømpriser vil kunne sette 11 000 arbeidsplasser i distriktene i fare. Hver arbeidsplass i industrien gir 2-3 arbeidsplasser i serviceindustri og offentlig sektor.

Produksjon av metaller i Norge er basert på rein energi. Dersom rammevilkårene for billig strøm forsvinner, er risikoen stor for utflagging av kraftintensiv industri til land som baserer seg på kullkraft slik som Kina og India. Dette betyr opp til 8 ganger større CO2-utslipp enn produksjon i Norge. Vår elektriske kraft må nyttes som en ressurs for industriutvikling i Norge. Offshore vindkraft kan utvikles som en ny strategisk industri i Norge, med verden som marked. Myndighetene må gi norske bedrifter rammevilkår for produksjon for å oppgradere norsk vannkraft. For å forsvare den grønne industrien i Norge, må utbygging og konsesjon av North Connect stanses.

Ekofisk-Komiteens styre har satt av en pott til dekning av reiseutgifter for medlemmer som har behov for det. For å få dekket reiseutgifter må det i forkant sendes en søknad (søknadsskjema vedlagt artikkel) til ekofisk-komiteen@conocophillips.com. Søknaden skal forhåndsgodkjennes av arbeidsutvalget. Blir den avsatte potten oppbrukt vil vi prioritere tillitsvalgte, deretter de først innkommede søknadene. Ekofisk-Komiteen vil kun dekke reiseutgifter innenlands og det er en forutsetning at reisen er tur/retur samme dag.

Program for dagen:

Fanemarkering

Sted: Stortinget
Tid: 9. mars 14.00
Konferansier: Barbro Auestad, Industri Energi
Det blir appeller og overrekkelse av krav til Energikomiteen på Stortinget.

Seminar

Sted: Kulturhuset. Youngsgate 6, 0181 Oslo
Tid: 9.mars 11.00 – 13.30
Innledere:
• Geir Vollesæter fra Industri Energi
• Nils Gjelsten, adm.dir Glencore Nikkelverket
• Industrisatsning 2021
• Miljøbevegelsen

Vedlegg

Siste saker