juni 16, 2017

Forbundsstyre, landsstyre og prisutdeling

Onsdag denne uken var leder, Eirik Birkeland, og 2. nestleder, Frode Nirisen i Oslo for deltakelse på første forbundsstyremøte etter Landsmøte (Eirik) og første Landsstyremøte etter Landsmøte (Eirik og Frode). På torsdag deltok begge på utdelingen av Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter.

På forbundsstyremøte ble ansvarsfordelingen i det nye arbeidsutvalget gjennomgått. Inntil videre beholder de gjenvalgte AU medlemmene sine ansvarsoppgaver, nyvalgt nestleder Lill-Heidi Bakkerud (Statoil) overtar ansvaret for nærings- og samfunnspolitisk avdeling mens Barbro Auestad (Hydro) vil overta ansvaret for HMS området.

Resultatene fra de ferdigstillte lønnsforhandlinger ble også gjennomgått. Det er et stort spenn i avlønning blant medlemsmassen, så selv om en på de fleste avtaler har kommet i havn med oppgjør i tråd med frontfaget er det stort sprik i kronebeløp.

Av saker som ble behandlet både i Forbundsstyret og Landsstyret kan nevnes at Frode Nirsisen ble gjenvalgt i både Helikopterutvalget og HMS utvalget.

På torsdagen var det utdeling av Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter på Lærernes hus i Oslo. Prisen deles ut av Svenssonstiftelsen, en stiftelse som ble opprettet av Industri Energi i 2010 til minne om en av fagbevegelsens mest markante tillitsvalgte, tidligere leder av Norsk kjemisk industriarbeiderforbund, Arthur Svensson.

Arthur Svensson

Årets prisvinnere var den sørafrikanske fagforeningen CSAAWU. Organisasjonen ble kjent i Norge gjennom NRK Brennpunkts dokumentar «Bitre druer» som tok for seg de særdeles kritikkverdige forholdene for arbeidere på Sør-Afrikas vingårder.

Les mer om prisen og prisvinnerne her.

Siste saker