oktober 7, 2020

Kilo/Bravo i streik – Ekofisk-Komiteen garanterer lønn for våre medlemmer

I går varslet fagforeningen Lederne at de trapper opp streiken fra midnatt 10.10.2020 og blant annet tar de ut 26 medlemmer på Ekofisk Kilo-Bravo i streik. Det betyr at Kilo-Bravo må stenges ned. Ingen av våre medlemmer trenger å bekymre seg for hva som skjer med lønn i en slik situasjon, eventuelle lønnsreduksjoner som følge av Ledernes streik vil bli kompensert fullt ut for våre medlemmer.

Etter at det ble kjent at Lederne tar ut Ekofisk-Kilo Bravo i streik, valgte Ekofisk-Komiteens styre i dag tidlig å gjøre vedtak om at eventuelle lønnsreduksjoner som følge av streiken for våre medlemmer vil kompenseres fullt ut fra vårt streikefond.

Vi vil i første omgang jobbe for å sikre at våre medlemmer som ikke er en del av sikkerhetsbemanningen holdes i arbeid, ved omplassering eller opplæring. Ingen medlemmer må overta oppgaver som skulle vært utført av streikende Lederne medlemmer.

Industri Energi ble enige med Norsk olje og gass under mekling onsdag morgen forrige uke. Vi fikk et oppgjør som var i tråd med frontfaget. Lederne hadde med seg et krav om utvidelse av virkeområde til Operatøravtalen, til å også gjelde kontrollrommene på land. Dette fikk de ikke gjennomslag for, og valgte å gå til streik. Industri Energi har allerede en avtale som dekker kontrollrom på land, Bransjeavtalen.

Siste saker