desember 1, 2023

Streikeskygge, TV-kurs og endringer i personalhåndboken

Les her om noen av Ekofisk-Komiteens aktiviter i uken som gikk.

Nestleder i Industri Energi, Ommund Stokka, leder i Ekofisk-Komiteen, Eirik Birkeland og nestleder i Ekofisk-Komiteen Trond T. Haugbjørg er klar for møte med olje- og energiminsteren. Foto: Atle Espen Helgesen / Industri Energi

Streikeskygge over åpning av nytt oljefelt

Leder for Ekofisk-komiteen avd. 66 i Industri Energi vil ikke delta på åpningen av Tommeliten Alpha-feltet på fredag.
– Streikebrytere i SLB UK har gjort åpningen av feltet mulig. Derfor blir det blir helt feil av meg å delta, sier Eirik Birkeland. Torsdag orienterte han olje- og energiminister Terje Aasland om bakgrunnen for sin beslutning.

Les mer her

Litt kos på dekk 15 i båten M/S Color Magic i Observation Lounge etter kurset.

Nok et vellykket tillitsvalgtkurs gjennomført på Kielferja.

Tirsdag til torsdag denne uken var 17 tillitsvalgte og medlemmer i Ekofisk-Komiteen samlet på Kielferja. Kurset gikk over to dager og hadde hovedfokus på hvordan vi skal bli enda bedre på å bygge samhold og styrke. Tilbakemeldingene fra kursdeltakerne var veldig gode og vi håper at enda flere blir med på neste års kurs.

 

Bedriften gjør ensidige endringer i reglene for onshoreansatte som reiser offshore

For noen uker siden kom bedriften med et forslag som strammer inn på avspasseringsreglene for onshoreansatte som må reise offshore for kortere oppdrag. Vi prøvde å argumentere og være konstruktive i diskusjonen, men bedriften valgte altså før helgen å kommunisere på The Mark at de ensidig strammer inn dette. Mot Ekofisk-Komiteens råd.

Desverre er retningslinjene administrative og ikke avtalt i en tariffavtale med Ekofisk-Komiteen, bedriften har derfor anledning til å gjøre denne endringen.

 

 

Foto artikkelbilde: Atle Espen Helgesen / Industri Energi

Siste saker