oktober 4, 2024

Kurs, møter, workday, vernetjeneste og feiring

Som vanlig på denne årstiden har også denne uken vært travel, med både representasjon, møter og kurs, eksternt og internt. Her er et kort sammendrag av noe av det vi har arbeidet med.

Kurs og ny side for OSO ordningen

Trond T. Haugbjørg har deltatt på kurs i OSO (Oljearbeidernes Sosiale Ordninger) i regi av forbundet. For oss på OBF avtalen er det ordningen for tap av helsesertifikat som er aktuell i denne sammenhengen. Dette er en skjønnsmessig ordning hvor hver enkelt sak er ulik. Ordningen har lansert en ny og bedre nettside. Du kan lese om ordningen på den nye nettsiden her: https://oso.as/

Faste møter

Ukens faste møte med HR og månedens faste møte med driftsorganisasjonen ble avholdt henholdsvis onsdag og torsdag denne uken. Av mange ulike saker som blir diskutert i disse møtene kan det informeres om at vi har blitt enige med bedriften om en lokal avtale for gjennomføring av internt AML kurs for ledere og andre.

Workday

Vi opplever en jevn strøm av henvendelser når det gjelder utfordringer med timeføring i Workday. Vi fikk derfor på plass et møte med bedriften for å diskutere hvordan vi arbeider videre for å gjøre Workday bedre og mer brukervennlig. Vi opplever at det er stor vilje til å samarbeide for å forsøke å løse disse utfordringene. Det ble, som et resultat av møtet, bestemt at det avholdes et fast møte i uka, med faste møtedeltagere, for å arbeide videre med dette. De som opplever problemer, eller har forslag til forbedringer når det gjelder timeføring i Workday kan melde dette inn til vår arbeidstakerrepresentant i NextGen, Jone Stapnes. Alternativt kan Hovedverneombud offshore også benyttes til dette.

Vernetjenesten

Blant mye annet pågår det for tiden en gransking av hendelsen med feil på utløsermekanismen til livbåt 2 på EkoK. Det begynner også å ta seg opp med arbeid for vår representant i 2050+, både når det gjelder større og mindre endringsprosesser. Det er også enighet med bedriften om at det koordinerende ansvaret for vernetjenesten i 2050+ ligger hos vår arbeidstakerrepresentant Arild Andersen. På samme måte som vi har gjort i andre større prosesser vi har deltatt i.

Markering av elektrokjemisk tariffavtale 100 år samt samarbeidsmøte på Orkanger

Eirik Birkeland var som leder av Samarbeidskomitéen for Operatørselskaper i Forbundet Styrke invitert til å delta på Samarbeidskomitéen for Elektrokjemisk og Samarbeidskomitéen for Aluminium sitt felles samarbeidskomitémøte i Orkanger. Eirik deltok onsdag og torsdag. Om kvelden onsdag var det jubileumsfest for å markere at Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund (som ble en del av Industri Energi i 2006) og den elektrokjemiske tariffavtalen markerer 100 års jubileum i år.

Les mer om feiringen her: https://styrke.no/nyhet/viktig-a-feire-medlemmene-som-bygde-landet/

Siste saker