desember 8, 2023

Nytt forbund, E-K i media, verv en venn og litt til

Det er travle tider om dagen. Denne uken har Ekofisk-Komiteen vært to ganger i media. I tillegg har vi blant annet signert en arbeidstidsprotokoll og hatt mange faste møter med bedriftens toppledelse. Neste uke blir like travel med sammenslåingslandsmøte, Styrkekonferanse og årets siste EFAMU møte.

Kort tid etter at administrerende direktørs skattetall for 2022 ble brettet ut som en av hovedsakene til Aftenbladet ble Ekofisk-Komiteens leder oppringt for en kommentar, den kan du lese her:

Aftenbladet.no: Raser mot oljesjefens rekordinntekt: – En smak av Amerika

I forbindelse med at Ekofisk-Komiteens leder valgte å ikke delta på den offisielle åpningen av Tommeliten Alpha, sett i lys av den pågående streiken i SLB UK, ble det gitt et intervju til Aftenbladet. Det kan du lese her:

Aftenbladet.no: Boikottet oljeåpning – frykter Tesla-tilstander i oljå

Onsdag signerte Ekofisk-Komiteen en protokoll som forlenger ordningen med arbeidstid 12:00 – 24:00 for tre sikkerhetsrådgivere på Ekofisk kompleks.

Vi har også gjennomført faste møter med administrerende direktør, driftsledelsen og HR avdelingen.

Neste mandag deltar ni delegater fra Ekofisk-Komiteen på sammenslåingslandsmøtet for det nye forbundet “Forbundet Industri Energi & Forbundet For Ledelse og Teknikk (IE&FLT)”. Dagen etterpå er det duket for Styrkekonferansen der tillitsvalgte fra det nye forbundet samles for å gi faglig påfyll og bygge styrke og samhold. Les mer om dette og finn link til direktesendingen fra landsmøtet her:

IndustriEnergi.no: Sammenslåing Industri Energi og FLT

Tirsdag er det klart for årets siste møte i Ekofisk felt-arbeidsmiljøutvalg (EFAMU) der Ekofisk-Komiteens representanter, sammen med tillitsvalgte fra våre største kontraktører, møter ConocoPhillips og kontraktørselskapenes ledelse for å drøfte feltdekkende arbeidsmiljøspørsmål. Les mer om hva EFAMU er i artikkelen vi lagde i forbindelse med forrige møte:

Ekofisk-Komiteen.no: EFAMU møte denne uken

Til slutt vil vi minne om viktigheten av å verve nye kollegaer til å bli en del av laget vårt. Rett i underkant av 1000 ansatte i ConocoPhillips (i tillegg til ca 500 pensjonister) har allerede valgt Ekofisk-Komiteen som sin fagforening. Det gjør oss til bedriftens desidert største fagforening med innflytelse og påvirkning på alle arenaer, både lokalt og sentralt. Vi er avhengige av å stadig verve nye kollegaer for å sikre at vi også skal ha denne innflytelsen i fremtiden. Som en gulrot får medlemmer som verver medlemmer et Visa-gavekort på 500 kr per kollega de klarer å verve. Verv et medlem her:

Ekofisk-Komiteen.no: Bli med i Ekofisk-Komiteen

God helg til alle, sammen er vi sterke!

 

Siste saker